Gå direkt till innehåll

Ämnen: Offentlig sektor

Jan Jörnmark på Västsvenska Handelskammaren

Hur bostadsutvecklingen i utsatta områden går åt fel håll - fullsatt seminarium med Jan Jörnmark

I morse presenterade Jan Jörnmark sin senaste rapport "Göteborg - utvecklingen som stannade av". Han berättade om hur bostadsutvecklingen i Göteborg länge gått åt fel håll i stadens utsatta områden. Detta trots goda föresatser. Redan på 90-talet konstaterades att mer bostadsrätter och småhus var nödvändigt. Sedan dess har dock andelen bostadsrätter och småhus minskat.

Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia och debattör. Foto Mats Edman

Jan Jörnmarks rapport: Göteborg – förändringen som stannade av.

Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia och debattör, har på uppdrag av Egnahemsbolaget analyserat bostadsbyggandet i Göteborg. Studien visar hur reformer missgynnat de så kallade utsatta områdena och varför bostadssegregation här har ökat. Studien pekar ut nödvändiga förändringar för att vända utvecklingen och ger exempel på metodik som framgångrikt används i Tyskland och Nederländerna.

Mikael Dolietis, vd Egnahemsbolaget, Evy Hugoh, 94 år, som bott i samma hus i 71 år och fastighetsdirektör Martin Öbo

Evy, 94 år, fastighetsdirektören och förskolan tog första spadtaget i Kålltorp

Nu har första spadtaget för BRF Ättekroken i östra Göteborg tagits.​ Vid den stora spaden stod hedersgästen Evy Hugoh, som bott i samma hus i 71 år, flankerad av stadens fastighetsdirektör Martin Öbo, samt Egnahemsbolagets vd Mikael Dolietis. Vid de små spadarna stod barnen från Torpagatans förskola. Här byggs nu 91 lägenheter, varav 79 blir bostadsrätter och 12 blir hyresrätter.

Visionsbild BRF Fjädermoln i Länsmansgården, Göteborg

Första Målartaget i Länsmansgården med fyrtio förskolebarn den 15 nov

Fredag 15 november tar vi Första Målartaget på BRF Fjädermoln. Då kommer 40 barn från F-klasserna på Landamäreskolan att måla garagepelare i olika färger. Detta för att fira att vi nu är i full gång med både bygget och försäljningen av detta stora bostadsrättsprojekt, som är en del av BoStad2021. Mikael Dolietis, vår vd och Hampus Magnusson, Byggnadsnämndens ordförande är också på plats

Vad är det som gör att bostadsköpare väljer en viss bostad?  Kom och lyssna!

Vad får kunder att köpa en viss bostad? Välkomna på seminarium på Västsvenska Handelskammaren

Vad får kunder att köpa en viss bostad? Välkomna till Egnahemsbolagets frukostseminarium på Västsvenska Handelskammaren den 25 april då vi presenterar en unik undersökning där nya köpare svarat på vad som gjorde att de köpte sitt nya boende.


Hur väljer bostadsköpare sin nästa bostad? Vilka faktorer väger tyngst hos de som köpt en ny eller begagnad bostad? Hur prioriterar olika människor

Visa mer