Följ Egnahemsbolaget

Evy, 94 år, fastighetsdirektören och förskolan tog första spadtaget i Kålltorp

Pressmeddelande   •   Jan 28, 2020 10:33 CET

Mikael Dolietis, vd Egnahemsbolaget, Evy Hugoh, 94 år, som bott i samma hus i 71 år och fastighetsdirektör Martin Öbo

Nu har första spadtaget för BRF Ättekroken i östra Göteborg tagits.​ Vid den stora spaden stod hedersgästen Evy Hugoh, som trivts i området i 71 år, flankerad av stadens fastighetsdirektör Martin Öbo, samt Egnahemsbolagets vd Mikael Dolietis. Vid de små spadarna stod barnen från Torpagatans förskola.

Här byggs nu 91 lägenheter fördelat på fyra hus, varav 79 blir bostadsrätter och 12 blir hyresrätter. Entreprenör är Brixly. Fastighetsdirektör Martin Öbo berättade att det byggs mycket i Göteborg och inte minst bostäder. Göteborg har inte byggt så här mycket sedan 1970-talet och nu har bostadsbristen börjat minska för första gången på många år.

– Projektet bidrar till volymerna där vi alla är viktiga och detta projekt är en jätteviktig del. Här är det spännande med ”in fill”, med byggnader som kompletterar, där nytt möter gammalt. Göteborg har inte byggt så här mycket sedan 1970-talet och nu har bostadsbristen börjat minska för första gången på många år, sa Öbo i sitt tal.

– Det känns fantastiskt kul att ha både Evy och hennes vänner här och så barnen från förskolan intill. Vi vurmar ju lite extra för historia eftersom vi byggt för ett bättre Göteborg sedan 1933 och vill fortsätta minst lika länge till, sa Egnahemsbolagets vd Mikael Dolietis.

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.