Gå direkt till innehåll
Erik Windt Wallenberg. Foto: Anna von Brömssen
Erik Windt Wallenberg. Foto: Anna von Brömssen

Pressmeddelande -

Erik Windt Wallenberg blir ny vd för Egnahemsbolaget

Styrelsen i Göteborgs Egnahems Aktiebolag har utsett Erik Windt Wallenberg till ny vd. 

Erik Windt Wallenberg har arbetat på Egnahemsbolaget, Göteborgs Stad, sedan 2015, idag som chef för utvecklingsavdelningen. Han har en lång bakgrund i ledande befattningar inom bostäder och byggnation, samt erfarenhet av stads- och samhällsutvecklingen i Göteborg.

- Jag är glad och stolt över att få leda Egnahemsbolaget som med sitt uppdrag motverkar bostadssegregation, bidrar till ett jämlikare Göteborg och skapar tryggare och socialt mer hållbara bostadsområden, säger Erik Windt Wallenberg.

- Erik är en erkänt duktig och omtyckt person som kan bolaget utan och innan och jag är väldigt glad över att ha rekryterat honom som ny vd i Egnahemsbolaget, säger Joel Wickman, styrelseordförande Egnahemsbolaget. Han har dessutom en lång och gedigen branscherfarenhet och ett driv som ger oss goda förutsättningar att ta oss an de utmaningar och möjligheter som vi står inför. Jag ser fram emot att jobba ihop med honom och övriga medarbetare på Egnahemsbolaget för att utveckla verksamheten till nästa nivå.

Erik tillträder tjänsten som vd på Egnahemsbolaget den 1 augusti 2020.

Ämnen

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll