Gå direkt till innehåll
Radhuskänsla och mysig gård i Bergsjön uppskattades av kunderna
Radhuskänsla och mysig gård i Bergsjön uppskattades av kunderna

Pressmeddelande -

Snabb försäljning av bostadsrätter i Bergsjön

Nu är alla 64 lägenheter i bostadsrättsföreningen Bergsjöbyn sålda och det har gått snabbt. Nästan alla bostäder har köpts av förstagångsköpare som bor i och runt Bergsjön.

- Det är så roligt att se hur väl vi lyckats nå vår primära målgrupp, säger Annica Öhagen, säljare på Egnahemsbolaget. En klar majoritet av de som köpt bor idag i eller nära Bergsjön. Vi ser alltså att det finns en stark önskan att påbörja sin bostadskarriär och att man vill göra det lokalt. Man gillar verkligen sitt Bergsjön, säger Annica Öhagen. Bergsjön domineras idag av hyresrätter från miljonprogrammet så vi ser det här som ett viktigt bidrag till utvecklingen av området. Alla områden mår bäst när det är blandade upplåtelseformer.

De 64 bostadsrättslägenheter är fördelade på sju mindre hus med 8–12 lägenheter i varje. Husen är placerade på olika nivåer och i varierade lägen kring den gemensamma gården, vilket skapar en trygg och mysig atmosfär och särskiljer sig från Bergsjöns befintliga bebyggelse. Lägenheterna är 2–4 rum och kök i storlekar mellan 48–89 kvm och har alla balkong eller uteplats.

  Försäljningen gick betydligt snabbare än prognosen, som var svår att spika på grund av pandemin. Så trots att alla visningar gjordes privata eller med väldigt få personer, vilket innebar betydligt fler visningar för säljaren, gick det snabbt. I övrigt har det mesta i försäljningsprocessen ställts om till digitalt, allt från säljstartsevent till kontraktsskrivning.

  - Nu är det roligt att vara med när kunderna flyttar in. Lägenheterna är så fina. Köparna har verkligen uppskattat radhuskaraktären med en mysig gård och riktigt stora balkonger eller uteplatser, avslutar Annica Öhagen.

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

  Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

  Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

  Kontakter

  Annika Mayer

  Annika Mayer

  Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

  Relaterat innehåll