Gå direkt till innehåll
Bostadsrättsföreningen Smörblomman, med 34 bostadsrätter i Björkekärr
Bostadsrättsföreningen Smörblomman, med 34 bostadsrätter i Björkekärr

Pressmeddelande -

Smörblomman – där bostadsrätterna gått åt som smör i solsken

Det tog två månader att sälja alla 34 bostadsrätterna i föreningen Smörblomman i Björkekärr, Göteborg. Projektet har inte bara gått snabbt att sälja, det gick också snabbt att bygga. Husen har byggts av TM2 på Deromes fabrik, och har sedan monterats på plats.

- Att bygga med trämoduler från en torr och trygg miljö har inte bara gett fina bostäder, säger Anders Carlsson, projektledare på Egnahemsbolaget. Det går också snabbt vilket bidrar till att vi kan erbjuda prisvärda bostäder. Sedan är ju det här ett väldigt attraktivt område, med närheten till både naturen och stan, så det bidrar såklart till populariteten.

Bostäderna är 1-3 rum och kök. Kunderna är unga förstagångsköpare, den lilla barnfamiljen eller äldre par som lämnat villan när barnen flyttat hemifrån och vill ha något mer lättskött.

I slutet på januari är det inflyttning på Ljungslättsgatan för de nya köparna.

Bostad2021-projekt

Projektet Smörblomman ingår i BoStad2021, ett samarbete mellan Göteborgs Stad och näringslivet, med syfte att snabba på bostadsbyggandet i staden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Följ oss på sociala medier:

LinkedIn

Facebook

Instagram

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll