Gå direkt till innehåll
Balkong i BRF Fjädermoln i Länsmansgården, ett av våra framgångsrika projekt. Fotograf Antonio Ikovic
Balkong i BRF Fjädermoln i Länsmansgården, ett av våra framgångsrika projekt. Fotograf Antonio Ikovic

Pressmeddelande -

Försäljningen av nyproducerade bostadsrätter går över förväntan

När coronapandemin slog till i våras var vi som många andra aktörer oroliga för hur det skulle slå mot verksamheten. Analytiker pratade om tvärnit och prisras och vi gjorde snabbt worst case-scenarier för de båda projekt som säljstartade innan sommaren. Nu visar det sig att båda har gått långt över förväntan. Det ena är BRF Bergsjöbyn i Bergsjön och det andra är BRF Ättekroken i Kålltorp.

I BRF Bergsjöbyn säljstartade vi alla 64 lägenheter den 15 maj. Där är nu endast 21 lägenheter till salu. 34 är sålda och övriga reserverade. Det är fullt på visningarna och fortfarande högt tryck och stort intresse. 

I BRF Ättekroken säljstartade vi alla 79 lägenheter den 8 juni. Även där är just nu 21 lägenheter till salu. 35 är sålda och övriga är reserverade. Även här är högt tryck på visningarna och i båda projekten är det också kö på flera av de reserverade lägenheterna.

Försäljningen rullar på bra även i övriga säljstartade projekt. I Länsmansgården ligger till exempel BRF Fjädermoln, där 72 av 140 lägenheter är sålda och ytterligare 17 är reserverade.

- Vi är faktiskt lite förvånade, säger försäljningschef Therése Hallberg. Det är klart man blev lite fundersam när varslen duggade tätt i våras. Men vi har sålt mer än någonsin i sommar. Och inget pekar på att intresset avtar, så vi vi har goda förhoppningar för resten av året.

- En av anledningarna till att vi kunnat ta hand om det stora intresset är att vi blixtsnabbt digitaliserade försäljningsprocessen, bland annat genom digitala säljstarter, filmade visningar och coronasäkrade fysiska visningar. Det senare innebär att intressenterna tittar på lägenheten ett sällskap i taget och alla erbjuds munskydd, handsprit och handskar. Det skapade en trygghet, folk vågade gå på visningar. Vi tog även snabbt fram ännu mer foton än vanligt på visningslägenheter, avslutar Therése Hallberg.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll