Gå direkt till innehåll
Interiörbild från radhusen i Gårdsten. Fotograf: Antonio Ikovic
Interiörbild från radhusen i Gårdsten. Fotograf: Antonio Ikovic

Nyhet -

Ännu ett bostadsprojekt i Gårdsten slutsålt

Egnahemsbolagets femte projekt med bostadsrätter och egnahem i Gårdsten är nu slutsålt. Den här gången är det Bostadsrättsföreningen Saffransbyn, med 38 radhus i ett eller två plan. De flesta kunder kommer från Gårdsten och andra delar av Angered och detta är för många den första bostad man köper efter att ha bott i hyresrätt.

- Det här är ett extra roligt projekt, säger Erik Windt-Wallenberg, vd på Egnahemsbolaget. Det är på ett sätt en spegelbild av de första så kallade ”sockerlådorna” vi byggde i Bräcke på 30-talet. Precis som då befolkas området av en slags nybyggare. Då var det arbetare från stan som bröt ny mark och köpte eget i det som var stadens utkant. Nu kommer köparna från många olika länder, många har etablerat sig i Gårdsten och är nu redo att investera i en framtid här. De här radhusen är väldigt fina, jag känner mig riktigt stolt över dem, avsluter Erik Windt-Wallenberg.

  Husen är byggda i moduler av Götenehus och transporterade hit från fabrik och monterade på plats. Metoden kallas idag ofta för industriellt byggande men är samma princip som husen i Bräcke byggdes med, det vill säga prefabricerade element. Det är ett sätt att pressa priserna på produktionen.

  För de som inte lyckades få en bostadsrätt här så har Egnahemsbolaget ett fåtal bostadsrätter kvar i föreningen Krokus, strax intill. Ytterligare ett projekt med radhus i Gårdsten planeras för framtiden, där är dock tidplanen än så länge oklar.

  Båda projekten passar väl in i Egnahemsbolagets strategi att främst bygga bostadsrätter och småhus i områden som domineras av hyresrätter.

  Här kan du på tre minuter se hur det gick till när vi byggde Saffransbyn:

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Kontakter

  Annika Mayer

  Annika Mayer

  Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

  Relaterat innehåll

  Lägenheterna anlände i moduler från Polen, färdiga med vitvaror och inredning. Bostadsrättsföreningen Krokus. Bild: Visualisera

  Vilken julklapp - rekordet är slaget! Aldrig förr har vi byggt så många hem!

  Aldrig förr i bolagets 88-åriga historia har Egnahemsbolaget levererat så många bostäder som under 2021. Med 449 byggda bostäder slås det förra rekordet från 1971, året då man byggde 447 bostäder. Den gången var det radhus från Åkered i sydväst till Angered i nordost som stod för merparten. I år är det bostadsrätter i stadens utsatta områden som står för hälften av produktionen.