Gå direkt till innehåll
Lägenheterna anlände i moduler från Polen, färdiga med vitvaror och inredning. Bostadsrättsföreningen Krokus. Bild: Visualisera
Lägenheterna anlände i moduler från Polen, färdiga med vitvaror och inredning. Bostadsrättsföreningen Krokus. Bild: Visualisera

Pressmeddelande -

Vilken julklapp - rekordet är slaget! Aldrig förr har vi byggt så många hem!


Historisk rekordleverans av bostäder

Aldrig i bolagets 88-åriga historia har Egnahemsbolaget levererat så många bostäder som under 2021. Med 449 byggda bostäder slås det förra rekordet från 1971, året då man byggde 447 bostäder. Den gången var det radhus från Åkered i sydväst till Angered i nordost som stod för merparten. I år är det bostadsrätter i stadens utsatta områden som står för drygt hälften av produktionen.

Årets projekt ligger ligger i Länsmansgården, Gårdsten, Hammarkullen, Gamlestan, Sisjön, Björkekärr och Kålltorp.

- Det som gör mig mest stolt är att vi bygger så mycket i det som kallas utsatta områden: i år är det Länsmansgården, Gårdsten och Hammarkullen. Här finns det mest hyresrätter. När vi bygger bostadsrätter och småhus här så bidrar det till att resursstarkare personer stannar i området när det är dags att köpa sin första bostad. För det är samma här som i resten av stan; man trivs där man bor och är rotad, där vill man gärna fortsätta sin bostadskarriär. Det är en pusselbit i att öka attraktiviteten på de här områdena, säger Erik Windt-Wallenberg, vd på Egnahemsbolaget.

Egnahemsbolaget har som uppdrag att bygga bostadsrätter och småhus runt om i Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. Köparna är ofta förstagångsköpare som bor i närområdet.

- Nu drömmer vi om ett nytt rekord; att bygga minst 500 småhus innan 2030, fortsätter Erik Windt-Wallenberg. Vi hör ofta från våra kunder att man helst av allt vill ha ett eget hus, om än aldrig så litet. Det är känslan av att kunna släppa ut barnen på en liten täppa, ta en kaffe på trappen och parkera bilen utanför dörren man ofta nämner. För att möta detta behov kommer vi arbeta ännu hårdare för att leta mark för småhus och där det går; förändra byggrätter så det byggs småhus.

Kontaktuppgifter till Erik Windt-Wallenberg, vd Egnahemsbolaget: 031-707 70 22, erik.windt-wallenberg@egnahemsbolaget.se

Bostadsrättsföreningen Saffransbyn i Gårdsten, radhus i ett eller två plan. Bild: Egnahemsbolaget

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Följ oss på sociala medier:

LinkedIn

Facebook

Instagram

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll