Gå direkt till innehåll
I coronatider sker intervjuer via Teams. Då blir det inte roligare än man gör sig!
I coronatider sker intervjuer via Teams. Då blir det inte roligare än man gör sig!

Nyhet -

Möt Amanda Samuelsson – vår nya säljare!

Amanda Samuelsson har hunnit jobba hos oss i 3,5 månader. Eftersom hon började precis efter coronaanpassning slog till så har vi i princip inte setts förutom på digitala möten. Anpassningen fortsätter, så nu bestämde vi oss för att göra den här intervjun som vi vant oss, via skärmen. Nu kör vi!

Amanda, vem är du rent yrkesmässigt?

Jag är mäklare i grunden och gick ut den utbildningen 2008. Så min karriär sträcker sig från finanskrasch till coronakris. Däremellan har det varit en närapå obruten uppgång. Så det gick från att ha kämpat för att få praktikplats och jobb till att ofta jobba 50-timmarsveckor i tolv år.

Spännande, vilken resa! Vad var det som gjorde att du lockades till det här jobbet?

Det kändes som nästa steg. Jag har vänner som gått från mäkleri till att sälja nyproduktion och jag tyckte att det lät som min grej. Sedan var jag nyfiken på att jobba i ett bolag ägt av staden. Just det här att få vara med tidigt och påverka både Göteborg och produkten. Jag är van att komma in när allt är klart. Så här skulle jag verkligen få bredda min kunskap.

Aha, intressant! Har det blivit som du tänkte dig då?

Ja, det får jag säga. Varje dag när jag åker hem – eller avslutar hemma – så är jag glad över att jag lärt mig så mycket nytt. Jag träffar så många nya människor med olika kompetenser. Det finns så mycket kunskap på bolaget och så många att fråga. Och jag är väldigt frågvis – så det var skönt att se att alla är väldigt behjälpliga oavsett om det är projektledare på byggavdelningen eller kollegor på min avdelning.

Och vad är största skillnaden då jämfört med jobbet som mäklare?

Det här med 40-timmarsveckor är onekligen härligt! Sen är största skillnaden att här behöver jag inte leta affärer själv utan kan fokusera på säljarbetet. Man kan säga att nu är bollen upplagd på straffpunkten hela tiden och det passar mig perfekt att jobba lite mer som Zlatan, haha! Tidigare fick jag börja från backlinjen varje gång och själv tråckla mig hela vägen genom försvar och mittfält.

Kul liknelse! Men är det inte väldigt mycket mer möten här i och med att du är med och jobbar fram produkten?

Nej, det är nog bara en annan typ av möten. Dessutom älskar jag möten, att mötas, komma överens, jobba framåt tillsammans. Det gillar jag.

Nu har det gått drygt tre månader sedan du började, har du hunnit bli sådär riktigt stolt över bolaget någon gång?

Det är jag nog hela tiden. Jag känner att det är ett så bra bolag som gör en god sak. Just det här att vi alla jobbar mot ett gemensamt mål. Det är så levande. Varje dag möter jag på olika sätt att vi pratar om vårt fokus på bostadsrätter och hus i miljonprogramområden och hur det leder till att stan blir bättre integrerad och mer jämlik.

Men du, det här med att börja nytt jobb i coronan, hur var det ärligt talat?

Alltså, inte så skoj måste jag ju säga. Vi har ju knappt setts på avdelningen och ännu mindre med resten av bolaget. Jag känner ju att vår avdelning är ett så trevligt gäng så det vore så kul att få träffas mer! Sen var det en del teknikstrul med olika grejer i början och när man då sitter hemma och knappt vet vem man ska ringa, det blir ju lite speciellt. Men som sagt, på det stora hela så trivs jag ju så himla bra:)!

Det låter ju ändå toppen! Så till sist – vad gör du på fritiden?

Jag önskar jag kunde säga att jag jobbade i trädgården och experimenterade med matlagning för det är sådant jag gillar men med två små barn. 1 och 3 år, så blir det inte så mycket fri tid. Så utöver barnen så blir det till att försöka hinna med att underhålla relationer med vänner och så träna lite grand.

Med det så tackar vi för pratstunden och hälsar än en gång Amanda välkommen till vårt härliga gäng!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll