Gå direkt till innehåll
Ellen Brandt på plats i Tanzania, tillsammans med personalen och kurskollegan Annika Sjöberg
Ellen Brandt på plats i Tanzania, tillsammans med personalen och kurskollegan Annika Sjöberg

Nyhet -

Möt Ellen, vår nya trainee, direkt från Ingenjörer Utan Gränser!

Ellen Brandt är ny trainee hos oss på Egnahemsbolaget, inom programmet Framtidens samhällsbyggare. Programmet drivs av Göteborgsregionen i samarbete med CMB, en organisation med 60 företag i samhällsbyggnadssektorn. Anställningsintervjun med Ellen genomfördes via Skype från Tanzania, där Ellen var på ett utbyte med Ingenjörer Utan Gränser, via Chalmers. Där jobbade hon med vattenhanteringsfrågor för sjukhus. Det sa klick under intervjun, hon började för ett par veckor sedan och nu är vi sugna på att lära känna Ellen lite mer, så vi fick oss en pratstund:

Vad är det du ska göra hos oss på Egnahemsbolaget?

Just nu går igenom mycket hur Egnahemsbolaget fungerar rent organisatoriskt, vilket uppdrag vi har och vilka som arbetar här och allas roller.

Jag ska gå bredvid några av projektledarna och följa arbetet med Ättehögsgatan, Radiovägen och Marconigatan för att lära mig mer om rollen och hur en projektledare arbetar. Tanken är att jag utöver detta också ska titta närmare på Egnahemsbolagets arbete med solceller på våra fastigheter.

Hur funkar traineeprogrammet rent praktiskt?

Traineeprogrammet pågår i 14 månader. Syftet är att skapa nya vägar till samverkan mellan de olika förvaltningar och företag som deltar i programmet.

För mig innebär det, förutom att jobba med projekten, även en mängd utbildningsdagar, lunch- och frukostföreläsningar plus tre breddningsperioder. Under de här perioderna kommer jag att försvinna bort från Egnahemsbolaget i två månader för att vara trainee på ett annat företag eller förvaltning. Samtidigt kommer en annan trainee från programmet komma till Egnahemsbolaget.

Det här ger mig en jättebra chans att få se hur olika aktörer fungerar och resonerar i sina verksamheter. Sen får Egnahemsbolaget också möjlighet att ge de andra traineerna en inblick i vad vi gör och arbetar med.

Under hela perioden får även alla traineer ett case som vi ska arbeta på parallellt med våra vardagliga uppgifter på hemföretagen och i slutet av programmet redovisas detta på ett seminarium.

Det låter mastigt men spännande! Vad är din inriktning inom ingenjörsskapet?

Jag har läst Samhällsbyggnadsteknik (tidigare Väg och vattenteknik) på Chalmers med inriktning mot projektledning och tog examen nu i juni 2019.

Okej, och vad tror du att du gör om tio år?

Om jag tänker att jag för tio år sedan tog studenten från musiklinjen på gymnasiet (kan till och med skryta om att jag har MVG i oboe) till att nu ha tagit examen från en teknisk utbildning hoppas jag att nästa tio år inte kommer innebära ett sådant drastisk byte av karriär. Att däremot få möjligheten att stanna kvar och arbeta som projektledare här på Egnahemsbolaget hade varit kul!

Vad är det bästa med att jobba hos oss, som du märkt under den korta tid du varit här?

Välkomnandet, öppenheten och kollegorna! Sen vill jag också säga fredagsfrukosten även om jag bara har varit med om en hittills :) 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll