Gå direkt till innehåll
Bostadsrättsföreningen Björlanda Ängar
Bostadsrättsföreningen Björlanda Ängar

Pressmeddelande -

Stomresningskalas 27 oktober i Björlanda

Nu går bygget av 90 bostadsrätter i Björlanda in i fasen där husstommen reses. Markarbeten och grundläggning är klara och husen växer våning för våning. Det vill vi på Egnahemsbolaget och Skanska fira med ett stomresningskalas för alla inblandade. Med på kalaset är även elever från Trulsegårdsskolan som lämnar över en framtidskapsel och Johannes Hulter, ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

- Det är roligt att husen börjar växa uppåt nu, säger Elias Olofsson, projektledare Egnahemsbolaget. Vi ser också ett stort intresse för lägenheterna, kanske för att nyproducerade bostadsrätter är en bostadsform som saknas i området.

Hela Skra Bro i Björlanda står inför en stor utveckling. Befintlig bebyggelse kompletteras med bland annat flerbostadshus, småhus, förskolor och ett nytt närcentrum. Området planeras och byggs ut i flera olika etapper. Först ut i första etappen är Egnahemsbolaget som bygger Brf Björlanda Ängar, med 90 bostadsrätter. Säljstart är i november 2023 och inflyttning sker från 2025.

Senare i denna etapp byggs ytterligare cirka 650 bostäder av olika byggherrar. Dessutom tillkommer ett äldreboende, en park, utökad pendelparkering och nytt läge för busshållplats.

Entreprenör för Egnahemsbolagets projekt är Skanska, som också är med på plats.

- Vi är väldigt glada över uppdraget att bygga bostäder åt Egnahemsbolaget och stadsdelen Björlanda. I tider när bostadsbyggandet till stora delar stannat av visar Egnahemsbolaget att det fortsatt går att utveckla nya bostäder. Den resan är vi stolta över att vara en del av, säger Jonas Celander, distriktschef Skanska

Elever lämnar meddelande till framtiden

Elever från en Trulsegårdsskolan kommer också att delta genom att lämna över en framtidskapsel som kommer gömmas i bygget. Temat på innehållet är Från samtid till framtid.

När: Fredag 27 oktober, kl 12-13.30

Var: Emelie Lejmans v 4, 423 56 Torslanda

Hur: Johannes Hulter, ordförande i Stadsbyggnadsnämnden, Erik Windt-Wallenberg, vd Egnahemsbolaget och Pelle Ericsson regionchef Skanska hälsar välkomna. Elever lämnar över sin kapsel ”Från samtid till framtid”, med spännande budskap till framtida generationer.

Vill du vara med på kalaset? Anmäl dig senast 20 oktober till info@egnahemsbolaget.se

Vill du göra ett reportage eller boka en intervjutid? Kontakta Annika.Mayer@egnahemsbolaget.se

Mer fakta om Bostadsrättsföreningen Björlanda Ängar hittar du här: https://www.egnahemsbolaget.se/projekt/bjorlanda-angar/

Mer fakta om hela Skra Bro-projektet hittar du på Göteborg Stads hemsida: https://goteborg.se/wps/portal/start/goteborg-vaxer/hitta-stadsutvecklingsprojekt/stadsomrade-hisingen/skra%20bro#toc-1

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Följ oss på sociala medier:

LinkedIn

Facebook

Instagram

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll