Gå direkt till innehåll
Skissbild på Bostadsrättsföreningen Björlanda Ängar
Skissbild på Bostadsrättsföreningen Björlanda Ängar

Pressmeddelande -

Egnahemsbolaget får bygglov för bostadsrätter i Björlanda

Egnahemsbolaget har fått bygglov beviljat för projektet Bostadsrättsföreningen Björlanda Ängar. Det ingår i detaljplanen för området Skra Bro på Hisingen. Bolaget kommer bygga 90 bostadsrätter i storlekarna 1-4 rum och kök och de beräknas stå klara 2025. Försäljningsstart planeras till 2024.

Egnahemsbolaget är först ut att börja bygga i området, som totalt omfattar 600 bostäder och handel.

- Det ska bli väldigt roligt att bidra med attraktiva och eftertraktade bostäder i Skra bro. I området ska det byggas över 600 nya bostäder och det känns extra spännande att vi är först ut med att börja bygga. Vi vet att det finns både äldre som vill lämna villan för något bekvämare, och yngre par som tycker det är dags att flytta ihop som redan visat intresse, säger Elias Olofsson, projektledare på Egnahemsbolaget.

Nästa steg är tekniskt samråd med stadsbyggnadsförvaltningen, därefter väntas startbesked. Byggstart beräknas till maj 2023 och inflyttning till andra kvartalet 2025.

Projektet utförs som en totalentreprenad av Skanska.

Kontaktuppgift till projektledare Elias Olofsson: elias.olofsson@egnahemsbolaget.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Följ oss på sociala medier:

LinkedIn

Facebook

Instagram

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll