Gå direkt till innehåll
Visualisering av hur det kan komma att se ut i Brf Kvisljungeby Ängar
Visualisering av hur det kan komma att se ut i Brf Kvisljungeby Ängar

Nyhet -

Nu är bygglovet för Brf Kvisljungeby Ängar beviljat

Nu har vi fått bygglovet beviljat för vårt nästa projekt i Björlanda: Bostadsrättsföreningen Kvisljungeby Ängar. Här bygger vi 98 lägenheter i storlek från ett till fyra rum och kök, med ett underjordiskt garage. Vi börjar markarbetena nu i januari och säljstarten planeras till 2026.

Det här genomförs i en totalentreprenad tillsammans med Skanska Hus Göteborg, som också bygger grannprojektet Brf Björlanda Ängar åt oss.

- I dessa utmanande tider för bostadsbyggandet känns det extra inspirerande att sätta spaden i backen för vårt andra projekt i Skra bro, säger Elias Olofsson, projektledare på Egnahemsbolaget. Vi tror starkt på området och har nyligen säljstartat grannprojektet Brf Björlanda Ängar. Intresset har varit stort, både ifrån yngre, äldre och nybildade familjer. Det lockar säkert också att hela området utvecklas så positivt, med nytt närcentrum och förbättrad kollektivtrafik.

Vi är sedan tidigare igång med projektet Brf Björlanda Ängar i samma område. Där startade vi försäljningen i november 2023. Inflyttning i det projektet är beräknad till våren 2025:

Spännande områdesutveckling

Hela Skra Bro i Björlanda står inför en stor utveckling. Befintlig bebyggelse kompletteras med bland annat flerbostadshus, småhus, förskolor och ett nytt närcentrum. Området planeras och byggs ut i flera olika etapper. Först ut i första etappen är Egnahemsbolaget som bygger Brf Björlanda Ängar, med 90 bostadsrätter. Säljstart är i november 2023 och inflyttning sker från 2025.

Senare i denna etapp byggs ytterligare cirka 650 bostäder av olika byggherrar. Dessutom tillkommer ett äldreboende, en park, utökad pendelparkering och nytt läge för busshållplats.

Björlanda - Bostäder m m i Skra Bro - Plan- och byggprojekt - Göteborgs Stad (goteborg.se)

Här kan du anmäla ditt intresse om du vill ha löpande information om projektet

https://www.egnahemsbolaget.se/projekt/kvisljungeby-angar/

Här kan du läsa mer om Brf Björlanda Ängar:

https://www.egnahemsbolaget.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll