Gå direkt till innehåll
De första husköparna tog första spadtaget i Högsbohöjd

Pressmeddelande -

De första husköparna tog första spadtaget i Högsbohöjd

Katarina Nilsson och Nikola Avramovic bestämde sig snabbt för ett av de nya kedjehusen i Högsbohöjd. De var först med att skriva kontrakt och igår tog de tillsammans det symboliska första spadtaget på Kastmyntsgatan.

– Vi hade letat länge efter en större och barnvänligare bostad, berättar Nikola. Efter många husvisningar och resultatlösa budgivningar åkte vi hit på markvisning. Det fanns ju egentligen inget att se förutom tomma berghällar, men vi förstod ganska snart hur bra det skulle passa oss och våra tre barn. Nära till naturen och nära till stan, nu bor vi i en hyresrätt i Linné och är ju ganska bortskämda med att ha all service runt hörnet.

Intresset för de 20 kedjehusen har varit mycket stort och drygt hälften av dem är redan sålda. Första spadtaget 4 november fungerade inte bara som officiell byggstart, utan blev också Kastmyntsgatans första grannträff. I stort sett alla husköparfamiljer fanns representerade och fick tillfälle att bekanta sig med varandra.

– Det är ett sant nöje att stå här i dag, säger Pertti Heina, VD på Egnahemsbolaget. Det är 50 år sedan det byggdes nya egnahem här. Jag har själv bott på Pennygången och hoppas de som flyttar in i sina nya hus om ett år, kommer att trivas lika bra i området som jag gjorde.

Spridningen bland köparna är stor – alltifrån småbarnsfamiljer som lämnar lägenheter i innerstan till boende i närområdet och seniorer från ytterområden som vill bo mer centralt.

Kastmyntsgatan ligger på gränsen till Ruddalens friluftsområde. Husen och gatorna följer terrängen och de vackra berghällarna med utsikt över havet har bevarats i största möjliga utsträckning. Husen är lågenergihus i två plan på 138 m2, respektive tre plan på 168 m2 med souterrängdel.

 

Bilden

I styv kuling med Göteborgs inlopp som fond, tog Katarina Nilsson och Nikola Avramovic det symboliska första spadtaget för de nya kedjehusen på Kastmyntsgatan i Högsbohöjd. Efteråt serverades värmande gulaschsoppa.


Kontakt:

Eva Vlahov, Säljare Egnahemsbolaget, 031-707 70 10, eva.vlahov@egnahemsbolaget.se

Pertti Heina, VD Egnahemsbolaget, 031-707 70 02, pertti.heina@egnahemsbolaget.se

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar. Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen, helägd av Göteborgs Stad. www.egnahemsbolaget.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar.
Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), helägd av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll

Relaterade event