Gå direkt till innehåll
Hett med småhus i Högsbohöjd

Pressmeddelande -

Hett med småhus i Högsbohöjd

Den här veckan startar markarbetena för de nya småhusen i Högsbohöjd. Det är 50 år sedan det byggdes nytt här och intresset för de 20 kedjehusen har varit mycket stort.

– Runt hälften av husen är redan sålda, säger Lars-Olof Edsberger, Egnahemsbolagets projektledare för Kastmyntsgatan, som det nya småhusområdet heter. Det citynära läget med naturen inpå knutarna verkar passa många barnfamiljer perfekt.

Kastmyntsgatan ligger på gränsen till Ruddalens friluftsområde. Här går populära promenadvägar från Växelmyntsgatan och det har varit viktigt att göra så små ingrepp som möjligt i naturen. Husen och gatorna följer terrängen och de vackra berghällarna med utsikt över havet har bevarats i största möjliga utsträckning.

– Enligt planen ska husen vara inflyttningsklara i november 2014, fortsätter Lars-Olof Edsberger. Markarbetena startar denna vecka med friläggning av berget. Därefter sprängningsarbeten för hustomter, rörgravar och lokalgata. Detta görs med så små ingrepp  som möjligt i naturen runt omkring. Vi skall också bygga nya gångstigar till Ruddalens rekreationsområde. Byggstart för själva husen är planerad till i början av november.

Husen på Kastmyntsgatan har låg energiförbrukning och är i två plan på 138 m2, respektive tre plan på 168 m2 med souterrängdel. De ligger på naturtomter i direkt anslutning till skog och berg.

 

Kontakt:

Lars-Olof Edsberger, Projektledare Egnahemsbolaget, 031-707 70 01, lars-olof.edsberger@egnahemsbolaget.se

Eva Vlahov, Säljare Egnahemsbolaget, 031-707 70 10, eva.vlahov@egnahemsbolaget.se

Pertti Heina, VD Egnahemsbolaget, 031-707 70 02, pertti.heina@egnahemsbolaget.se

 

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar. Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen, helägd av Göteborgs Stad. www.egnahemsbolaget.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar.
Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), helägd av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll

Relaterade event