Gå direkt till innehåll
Nu byggs det småhus i Högsbohöjd igen

Pressmeddelande -

Nu byggs det småhus i Högsbohöjd igen

Det är 50 år sedan det byggdes nya småhus här, men nu ligger Egnahemsbolaget i startgroparna. Alldeles i kanten på Ruddalens rekreationsområde, på höjden vid Växelmyntsgatan, ska det kommunala bolaget bygga kedjehus för dem som vill bo i eget hus men ändå i stan.

– Vi har tittat på Högsbohöjd länge, säger Matz Torgeby, utvecklingschef på Egnahemsbolaget. Redan 2004 gjorde kommunen ett program för kompletteringsbebyggelse här. Vårt planarbete startade på allvar 2009 och vi har nu kommit så långt att försäljningen startar direkt efter midsommar. Hösten 2014 räknar vi med att allt ska vara klart för inflyttning.

Kastmyntsgatan heter det nya området, som består av 20 hus på naturtomter.

– Det har varit viktigt för oss att bevara så mycket som möjligt av de vackra berghällarna i området, säger byggchefen Fredrik Davidsson. Här går populära promenadvägar från Växelmyntsgatan till Ruddalen och de nya husen ska påverka dessa så lite som möjligt.

Kastmyntsgatan är en del av Göteborgs Stads förtätningsprogram för mellanstaden, det vill säga bostadsbyggande på outnyttjade markområden mellan stadskärnan och förorterna. I dessa finns en fungerande infrastruktur med gator, kollektivtrafik, skolor och annan service. Det gör Högsbohöjd och andra liknande områden allt attraktivare.

– Det är nog unikt att kunna bygga småhus så här nära centrum och samtidigt alldeles vid skogskanten, säger Pertti Heina, VD på Egnahemsbolaget. Vi tror de passar exempelvis barnfamiljer som växt ur lägenheten men inte vill lämna stan. Vi har förtätningsprojekt på gång i andra stadsdelar också, till exempel Källehöjden på Hisingen och lägenheter på Kortedala Torg.

Husen på Kastmyntsgatan är i två plan på 138 m2, respektive tre plan på 168 m2 med souterrängdel. De är lågenergihus med maxförbrukning på 60 kWh/år/m2 enligt kommunens krav för byggen på kommunal mark.

Välkommen på markvisning 25 eller 26 juni kl 17-19. Då visar vi området för intresserade bostadssökande och det är ett bra tillfälle att ta del av planerna samt intervjua presumtiva bostadsköpare. Plats: Växelmyntsgatan, i svängen där gångvägen till Ruddalen börjar.

Läs gärna mer om Kastmyntsgatan på www.kastmyntsgatan.se

Kontakt:

Eva Vlahov, säljare Egnahemsbolaget, 031-707 70 10, eva.vlahov@egnahemsbolaget.se

Pertti Heina, VD Egnahemsbolaget, 031-707 70 02, pertti.heina@egnahemsbolaget.se

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade
1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en
bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga
egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter)
för göteborgare i alla stadsdelar. Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen,
helägd av Göteborgs Stad.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar.
Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), helägd av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll

Säljstart Kastmyntsgatan - Välkommen på markvisning 25 eller 26 juni kl 17-19

Säljstart Kastmyntsgatan - Välkommen på markvisning 25 eller 26 juni kl 17-19

Nu börjar vi sälja de nya husen i Högsbohöjd Vi är glada över att äntligen få presentera våra 20 kedjehus på Kastmyntsgatan. Välkommen på vår markvisning där du kan bekanta dig med området och hitta ditt drömläge. Tid och plats: 25 och 26 juni kl 17-19 på Växelmyntsgatan, i svängen där gångvägen till Ruddalen börjar. Kontakta eva.vlahov@egnahemsbolaget.se för mer info. Varmt välkommen!

Relaterade event