Gå direkt till innehåll
Alla gillar småhus, varför byggs det inte fler? Frukostseminarium 25 november

Nyhet -

Alla gillar småhus, varför byggs det inte fler? Frukostseminarium 25 november

Just nu ser det mesta i branschen dystert ut men låt oss blicka framåt. Göteborg växer och det saknas bostäder. Det sägs att 70 procent av svenskarna vill bo i småhus medan dessa bara står för 10 procent av nyproduktionen i Göteborg.

Vad tycker arkitekten och vad säger marknadsexperten? Viktoria Tryggvadottir Rolka och Hampus Magnusson svarar på vad politiken vill.

Alla vill se fler småhus men det händer inte så mycket – eller gör det det? Hur ska nya småhusområden se ut – och var ska de ligga? Går det att bygga klimatsmarta villaområden? Hur får vi in fler småhus i våra utsatta områden – som folk har råd att köpa?

Marken är en stor kostnad, borde det rent av vara en annan prissättning i utsatta områden för att kunna pressa huspriserna här och bidra till områdesutvecklingen? Kan vi använda erfarenheterna från BoStad2021 och skapa ett Småhus2033?

Detta och mycket mer vrider och vänder vi på under ledning av Gunilla Grahn-Hinnfors.

Som vanligt börjar vi med en liten gofrukost, sedan blir det en timme spänstigt samtal med följande spännande line up:
Fredrik Rosenhall, arkitekt och delägare i Inobi: Varför bör vi skapa nya villaområden runt Göteborg, och hur vi gör dem lika identitetsskapande som det tidiga 1900-talets trädgårdsstäder och samtidigt klimatsmarta att bygga och äga.
Gustaf Edgren, bostadspolitisk expert TMF: 70 procent av svenskarna vill helst bo i småhus men de står bara för tio procent av nyproduktionen –varför, och vad bör göras åt det?
Viktoria Tryggvadottir Rolka, kommunalråd (S). Ansvarig för stadsbyggnadsfrågor hos Socialdemokraterna: Hur ser Socialdemokraterna på småhus utifrån såväl ett integrations- som hållbarhetsperspektiv?
Hampus Magnusson, kommunalråd (M). Ordförande Byggnadsnämnden. Varför inte återanvända erfarenheterna från BoStad2021 för att öka takten i produktionen av småhus? Låt oss skapa Småhus2033!
Erik Windt-Wallenberg, vd Egnahemsbolaget. Varför Göteborg behöver fler småhus, inte minst i utsatta områden. Hoppas också få svar på varför politiker säger en sak och tjänstemän en annan!

Morgonen i sammandrag:
Plats: Västsvenska Handelskammaren, Parkgatan 49 (mellan Heden och Gamla Ullevi) Parkering: Finns bakom huset, eller på Heden.
När: Fredag 25 november klockan 08:30-10:00
Anmäl dig senast: Måndag 21 november.
Gäster: Du kan anmäla max tre personer
Pris: Kostnadsfritt
Agenda: Frukost 8.30-9.00. Panelsamtal och frågestund: 9.00 – 10.00
OBS: Begränsat antal platser, först till kvarn gäller, så anmäl dig nu!
Anmäl dig senast 21 november:

Till anmälan

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll

Relaterade event