Gå direkt till innehåll
Första spadtaget i Övre Lövgärdet för Egnahemsbolagets nya bostadsrättslägenheter. Mikael Dolietis, vd Egnahemsbolaget och Ann-Sofie Hermansson, kommunalstyrelsens ordförande Göteborgs Stad
Första spadtaget i Övre Lövgärdet för Egnahemsbolagets nya bostadsrättslägenheter. Mikael Dolietis, vd Egnahemsbolaget och Ann-Sofie Hermansson, kommunalstyrelsens ordförande Göteborgs Stad

Pressmeddelande -

Solsken och nybyggarglädje i Övre Lövgärdet

Första spadtaget för Egnahemsbolagets nya bostadshus i Övre Lövgärdet blev precis så positivt som det förtjänar. Stadens högsta politiker stod sida vid sida med fotbollstjejerna från Angereds MBIK - och i samma ögonblick som spaden stacks i marken bröt solen igenom och strålade över Övre Lövgärdet. Snacka om ett gott tecken!

I onsdags, 18 april, drog Egnahemsbolagets projekt med tre nya hus om totalt 66 bostadsrättslägenheter igång under festliga former på Mejramgatan i Övre Lövgärdet.

  • Att det nu byggs i Lövgärdet för första gången på flera decennier är ett stort kliv framåt, sa kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson i sitt invigningstal. Att det byggs bostadsrätter i ett område som domineras av hyresrätter tror jag också är rätt väg att gå. Man ska kunna göra en hel bostadskarriär i varje område i stan. Det blandade boendet är ett av de mest effektiva jämlikhetsverktyg som finns.

Egnahemsbolagets VD Mikael Dolietis överraskade tjejerna från Angereds MBIK med en nyhet som fick dem att jubla högt: deras dröm om att med hela laget få besöka Airhop i Munkebäck ska snart bli verklighet.

Inför öronen på kringboende grannar och medarbetare från Egnahemsbolaget och entreprenören NCC blev både flickorna och Mikael intervjuade av P4 Radio Göteborg. Hör inslaget här:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=6933420

  • Vårt uppdrag är att bidra till en mer sammanhållen stad och det gör vi genom att bygga bostadsrätter och småhus där det i princip bara finns hyreshus, konstaterade Annika Mayer, marknads- och försäljningschef på Egnahemsbolaget. Inget fel på hyreshus, jag bor själv i en, men all forskning visar att stadsdelar mår bäst när det finns blandade boendeformer.

Sista ordet gick till Stefan Sundemo som tillsammans med andra eldsjälar driver nätverket Bygga tillsammans, som är aktiva i Lövgärdet.

  • Det är glädjande att vi idag får vara med om första spadtaget till de här husen. Nu hoppas vi att de här husen skall bidra till ett ännu bättre Lövgärdet. Välkommen Mikael och Egnahemsbolaget, vi hoppas få se dig och dina medarbetare här ofta!

För mer information:

Annika Mayer, marknads- och försäljningschef Egnahemsbolaget
031-7077010 eller 070-776 89 17, annika.mayer@egnahemsbolaget.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll