Följ Egnahemsbolaget

Nu kickstartar vi 66 nya lägenheter i Övre Lövgärdet

Pressmeddelande   •   Apr 12, 2018 17:34 CEST

Brf Övre Lövet i Övre Lövgärdet, Angered - 66 nya bostadsrättslägenheter Egnahemsbolaget

Egnahemsbolaget fortsätter leda förortens renässans. Med tre nya bostadshus i Övre Lövgärdet får området snart sina första nya lägenheter på fyrtio år.

Egnahemsbolaget ingår i kommunägda Framtidenkoncernen och har som uppdrag att bygga prisvärda och attraktiva bostäder med fokus på områden som domineras av hyresrätter.

  • Att äga sin egen bostad är en dröm som lever i högsta grad i Lövgärdet. Nu gör vi den verklig för flera, säger VD Mikael Dolietis.

På onsdag 18 april tar vi första spadtaget tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson och tjejerna i fotbollslaget Angered MBIK.

Lövgärdet byggdes som det sista av Göteborgs miljonprogramsområden och stod klart i slutet av 1970-talet. Här på Mejramgatan börjar Egnahemsbolaget nu bygga tre hus med 66 bostadsrätter i storlekarna 2–4 rum och kök, samtliga med balkong. Husen blir sex våningar. Det är så kallade Kombohus, prispressade och samtidigt miljövänliga och med hög standard. Försäljningen startar i höst och de första nya ägarna flyttar in under 2019.

  • All forskning visar att bostadsområden mår bäst av blandade boendeformer. En viktig del i vårt uppdrag är att öka mångfalden i områden som domineras av en enda upplåtelseform, säger Mikael Dolietis. På sikt gör det Göteborg till en mindre segregerad stad för alla invånares bästa.

På Egnahemsbolaget har vi förverkligat bostadsdrömmar för göteborgare sedan 1933. Men inget område är komplett med bara hus. En fotbollsplan är till exempel ett stort utrymme att förverkliga drömmar på och därför har vi valt att sponsra flickorna i Angered MBIK. Vi kallar det “Egnadrömsbolaget” för att hjälpa till att förverkliga fler drömmar i områden där vi bygger. Några av tjejerna finns på plats vid första spadtaget och vi kommer där att berätta för dem att vi uppfyller en av deras stora drömmar.

  • Bilden i media är ofta negativ, men faktum är att många stortrivs i Lövgärdet och gärna vill bo kvar. Nu ger vi dem en möjlighet att inleda sin bostadskarriär här, säger Annika Mayer, marknads- och försäljningschef på Egnahemsbolaget.

Välkommen till första spadtaget!

  • Tid: 18 april kl. 16.00
  • Plats: Mejramgatan 14–16 i Övre Lövgärdet.

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst och samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.