Gå direkt till innehåll
Snart bara grus av systemet på Kortedala Torg

Pressmeddelande -

Snart bara grus av systemet på Kortedala Torg

I morse var det äntligen dags. Då började grävskopan bryta loss bit för bit av gamla Systembolaget på Kortedala Torg. Byggnaden har stått tom i flera år och i slutet av 2015 ska det stå ett nytt bostadshus här istället.

– Det här är Göteborgs äldsta stadsdelstorg och fortfarande ett av de största sett till utbudet av affärer och service, säger Pertti Heina, VD på Egnahemsbolaget. Torget genomgår nu en förnyelse och det känns extra roligt att vårt nya hus kommer att spela en viktig roll i den. Det blir ett trevåningshus i rött tegel som ansluter till torgets 50-talsarkitektur.

Reportern Caroline Johansson Sjöwall spakade grävskopan när den satte tänderna i byggnadsstommen. Sedan februari har rivningsfirman arbetat med att riva och sanera inne i huset.

– Det är sanering och sortering som tar mest tid, säger Ronny Samuelsson på Vallda Riv och Håltagning. Hus byggda vid den här tiden innehåller både asbest och annat som måste hanteras på ett miljöriktigt sätt. Om fyra-fem veckor kommer huset att vara helt borta.

Stort intresse
Bland publiken, som bjöds på kaffe och smörgås, fanns nyfikna grannar, butiksägare och några av dem som ska bo här. Irja ser fram emot att få flytta in i en helt ny lägenhet vid torget.
– Det blir nära till allting, säger hon. Både barn och barnbarn bor utomlands, men här har jag vänner runtomkring att umgås med.

Intresset för de 27 nya bostadsrätterna har varit stort och flera såldes direkt vid säljstart. Det var länge sedan det byggdes nytt i Kortedala och bland köparna finns såväl yngre och äldre enpersonershushåll som barnfamiljer. Det nya bostadshuset kommer att ligga i direkt anslutning till torget, alldeles vid grönområdet i den södra änden.

Mer information:
Heidi Papillero, Sälj- och marknadschef Egnahemsbolaget, 031-707 70 11, heidi.papillero@egnahemsbolaget.se
Pertti Heina, VD Egnahemsbolaget, 031-707 70 02, pertti.heina@egnahemsbolaget.se

Hjärtat i Göteborg sedan 1933
Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggherreföretag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar. Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen, helägd av Göteborgs Stad. www.egnahemsbolaget.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggherreföretag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar.
Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), helägd av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll