Gå direkt till innehåll
Småhus i citynära natur lockar barnfamiljer

Pressmeddelande -

Småhus i citynära natur lockar barnfamiljer

Som att bo på landet, men bara en dryg halvmil in till Brunnsparken. Källehöjden, det skogsklädda höjdområdet öster om Lillhagsvägen, är ytterligare ett exempel på stadsförtätning, det vill säga nya bostäder på outnyttjad mark mellan ytterområdena och stadskärnan. Här påbörjar kommunala Egnahemsbolaget i höst bygget av ett nytt småhusområde.

– Vi märker tydligt att hus i den här typen av områden är väldigt attraktiva, säger Pertti Heina, VD på Egnahemsbolaget. Jämför med intresset för stadsodling – man vill gärna ha natur inpå knutarna men inte lämna stan. I de här områdena finns redan färdig infrastruktur som allmänna kommunikationer,
skolor, stadsdelscentra med mera på nära håll. Kastmyntsgatan i Högsbohöjd är ett liknande område och när vi bjöd in till markvisning där före sommaren var intresset mycket stort.

Egnahemsbolaget planerar att bygga ut Källehöjden i etapper med totalt 75 bostäder. Första etappen startar i höst med 19 parhus och friliggande hus. De ligger på naturtomter med stigar, skogsdungar, gläntor och utsiktspunkter runt knuten.

– Det här är ett unikt stycke orörd skog, så arkitekten har lagt stor omsorg på att husen ska smälta in i miljön, säger Christian Ingmarsson, projektledare för Källehöjden. Deras placering följer terrängen, liksom gatorna som slingrar sig fram mellan kullarna.

I samband med de nya egnahemmen kommer en ny förskola för drygt 100 barn att byggas vid Stora Arödsvägen. Också den kommer att ligga vid skogskanten med naturen som en del av lekområdet.

Husen på Källehöjden är i två plan på, 127m2, 128m2 eller 138 m2.
De är lågenergihus med maxförbrukning på 60 kWh/år/m2 enligt kommunens krav för byggen på kommunal mark. Första etappen om 19 hus beräknas vara klar från hösten 2014.

Läs gärna mer om Källehöjden på www.kallehojden.se

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter)
för göteborgare i alla stadsdelar. Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen, helägd av Göteborgs Stad.

Kontakt:

Nina Eriksson, säljare Egnahemsbolaget, 031-707 70 12, nina.eriksson@egnahemsbolaget.se

Pertti Heina, VD Egnahemsbolaget, 031-707 70 02, pertti.heina@egnahemsbolaget.se

Välkommen på markvisning 1 september kl 12-14 eller 4 september kl 17-19. Då visar vi området för intresserade bostadssökande och det är ett bra tillfälle att ta del av planerna samt intervjua presumtiva bostadsköpare. Plats: Stora Arödsgatan, i skogskanten där gatan slutar.

 


 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar.
Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), helägd av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll

Relaterade event