Gå direkt till innehåll
Maria Henriksson, byggchef Egnahemsbolaget
Maria Henriksson, byggchef Egnahemsbolaget

Pressmeddelande -

Ny byggchef på Egnahemsbolaget

Investeringsökningarna i bostäder i Sverige under 2017 var de kraftigaste på mer än ett decennium. Arbetskraftsbristen på utbildad och erfaren personal är kännbar för de flesta byggbolag. Men där skiljer sig Egnahemsbolaget från många andra. Det kommunala bolaget har en annorlunda affärsidé – och därmed en unik attraktionskraft. Nu har man anställt en ny byggchef i Maria Henriksson.

– Vi bygger bostadsrätter och äganderätter i områden i Göteborg som till största del utgörs av hyresrätter. Vi tror starkt på dessa utvecklingsområden och vi bygger i stadig takt, oavsett konjunktur. Det gör oss till en arbetsplats där medarbetarna upplever trygghet och känner mening. Med Maria som ny byggchef är organisationen väl rustad för 2018, säger Mikael Dolietis, vd på Egnahemsbolaget.

Maria Henriksson har arbetat som byggprojektledare på Egnahemsbolaget sedan 2015. Innan dess har hon bland annat jobbat som projektledare i Vetlanda kommun där hon både byggt och byggt om förskolor, skolor och äldreboenden. Att tillträda den nya tjänsten som byggchef på Egnahemsbolaget är något hon ser fram emot.

– Jag ser fram emot att leda gruppens viktiga uppdrag som samhällsbyggare. Att gå från byggprojektledare till byggchef innebär att jag fått förtroendet att lyfta blicken från mina egna projekt till att utveckla hela projektportföljen, säger Maria Henriksson.

Bostäder i Lövgärdet och Bergsjön

Egnahemsbolaget arbetar för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för göteborgare i alla stadsdelar. De bygger hållbara, prisvärda och trivsamma bostads- och äganderätter i områden som präglas av ensidig upplåtelseform. Under året riktas insatserna mot bland annat Lövgärdet, Bergsjön, Gårdsten och Gamlestaden.

– Vår projektportfölj är välfylld. Vi har så många spännande bostadsprojekt att utveckla. Att kunna erbjuda människor en bostadskarriär i ett område de trivs i är vårt viktigaste uppdrag, säger Maria Henriksson.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen för fler göteborgare om att äga sitt eget hem. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Som en del av Framtidenkoncernen arbetar vi för en mer hållbar stad, både ekonomiskt och socialt. Vi bygger överallt - men bara i Göteborg och med särskilt fokus på områden som domineras av hyresrätter. Blandade boendeformer gör ett område mer attraktivt och stabilt samt ger möjlighet till bostadskarriär i det område man trivs. Allt vi bygger ska ha god kvalitet, förnuftiga lösningar och låg energiförbrukning. Det ger våra kunder bra boendeekonomi.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010