Gå direkt till innehåll
Två klättare på det populära Fjällboberget med utsikt över Fjällbo park
Två klättare på det populära Fjällboberget med utsikt över Fjällbo park

Pressmeddelande -

Nu har detaljplanen för Fjällbo park vunnit laga kraft

Nu har detaljplanen för området Fjällbo park vunnit laga kraft och Egnahemsbolaget tar nästa steg i projekteringen av 81 hållbara, prisvärda och moderna bostadsrättslägenheter i det natursköna parkområdet i Utby.

- Att detaljplanen vunnit laga kraft innebär att vi är ett steg närmare produktionsstart av bostäder i Fjällbo park. Vår upphandling av entreprenör ligger ute nu och ambitionen är att i partnering tillsammans med vinnaren åstadkomma riktigt fina och prisvärda bostäder, säger Mikael Dolietis, vd på Egnahemsbolaget.

Fjällbo park är som namnet antyder en naturnära parkmiljö som ligger vid foten av det mäktiga Fjällboberget, gränsande till Fjällbo ängar och med grannområdena Kviberg, Gamlestan och Munkebäck i närheten. Här började de första villorna byggas runt 1910 och genom åren har både radhus och flerfamiljshus tillkommit. Området omfattas idag av kommunens bevarandeprogram och har ett stort social- och byggnadshistoriskt värde. 

Parkområdet omgärdas av ståtliga lindträd och det intilliggande naturområdet kryllar av naturstigar, små grottor och inte mindre än 180 klättringsleder med varierande svårighetsgrad. En fem kilometer lång led binder samman Fjällbo med naturen i Bergsjön.

Egnahemsbolaget planerar att bygga 81 bostadsrättslägenheter i olika storlekar i Fjällbo park. Säljstart går av stapeln under 2019 och inflyttning sker i etapper med start 2020 och 2021.

Är du intresserad av vårt projekt och vill göra en intresseanmälan, läs mer här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010