Gå direkt till innehåll
Visionsbild på de blivande husen
Visionsbild på de blivande husen

Pressmeddelande -

Möt Evy, 94, och fastighetsdirektör Martin Öbo på första spadtag i Kålltorp

På torsdag 23 januari tar Egnahembolaget första spadtaget för bygget av 91 lägenheter i Kålltorp. Hedersgäster är dels sju seniora damer från Kaggeleds äldreboende som alla bott länge i området och dels femton barn från Torpagatans Förskola. De är inbjudna för att symbolisera att det här är ett område med både historia och framtid.

En av seniorerna är Evy Hugoh, 94 år som bott 71 år i samma kvarter och fortfarande trivs.

- Min man och jag flyttade in som nygifta 1949. Lägenheten var nybyggd men kylskåp fanns inte utan man köpte färskvaror dagligen i alla de små butiker som fanns då. En annan skillnad är att allt var mer jämlikt då, alla hade ungefär lika mycket. Barnen hade en cykel och några leksaker och det var samma för alla. Men närheten till naturen är fortfarande härlig!

Evy kommer också att kunna berätta hur det var när kungen kom och invigde Torpaskolan och mycket mer för fastighetsdirektör Martin Öbo, som håller i spaden tillsammans med Evy och Mikael Dolietis, vd för Egnahemsbolaget.

- Det känns fantastiskt kul att ha både Evy och hennes vänner här och så barnen från förskolan intill. Vi vurmar ju lite extra för historia eftersom vi byggt för ett bättre Göteborg sedan 1933 och vill fortsätta minst lika länge till, säger Mikael Dolietis, vd på Egnahemsbolaget

Agenda för spadtaget:

När: Torsdag 23 januari, kl 11.30-12.30

Var: Ungefär vid korsningen Ättehögsgatan/Zachrissongatan. Skyltat med flaggor.

Hur: Mikael Dolietis hälsar välkomna. Martin Öbo och Evy Hugoh säger några ord var. De tre delar på specialspaden och tar ett spadtag tillsammans med alla barnen som har egna, mindre spadar. Efteråt bjuder vi på pizza, kaffe och bulle.

Projektet i korthet:

Egnahemsbolaget ska bygga 91 lägenheter på Ättehögsgatan i Kålltorp i östra Göteborg. Projektet innefattar 79 bostadsrätter och 12 hyresrätter (hyresrätterna tar sedan Poseidon över) och kommer utföras av Brixly (tidigare Erlandsson Bygg) i en totalentreprenad. Projektet ingår i BoStad2021, Göteborg Stads satsning på extra bostäder till 2021, när Göteborg firar 400 år.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll