Gå direkt till innehåll
Många nya bostäder över hela Göteborg!

Pressmeddelande -

Många nya bostäder över hela Göteborg!

Med 20-talet nya bostadsprojekt på gång runt om i Göteborg lever kommunala Egnahemsbolaget upp till sitt löfte att erbjuda egnahem för göteborgare i alla stadsdelar.

– Vi har nog aldrig haft så många bostadsprojekt på gång som vi har nu, säger VD Pertti Heina. De är verkligen spridda över hela staden och består av alla sorters bostäder; lägenheter, radhus, kedjehus och friliggande villor. Flera ligger nära i tiden, redan i vår och sommar startar försäljningen i några av dem.

Lägenheter vid Göteborgs Nya Arena

Först ut är bostadsrätter på Regementsvägen i Kviberg, granne med den nya multisportanläggningen i Kvibergs Park; Göteborgs Nya Arena. Här börjar visningarna i mars och inflyttning är planerad till 2016.

– Vi tror detta passar unga vuxna och små familjer som vill ha nära till sport och fritid, skolor, caféer, musikklubbar och restauranger, som ju finns i Gamlestaden, säger Pertti Heina. Att det finns ett stort intresse för bostadsrätter i östra Göteborg märker vi bland annat på lägenheterna vi bygger vid Kortedala Torg. De är färdiga till sommaren och det finns inte många lediga kvar.

I alla väderstreck

Det största pågående projektet är Källehöjden i Hisings Backa, som bebyggs i etapper med radhus, kedjehus och friliggande villor. Totalt är det ett 70-tal bostäder och till sommaren börjar inflyttningen i den första etappens hus.

Övriga projekt, som ligger nära i tiden, är bostadsrätter i Södra Grimmered, Olofstorp och Kyrkbytorget samt hus i Örgryte och på Källehöjden. Lite längre fram kommer Hovås, Gamlestaden, Gårdsten, Gunnilse, Sisjön, Skra Bro, Nya Selma, Skeppsbron och Frihamnen.

Mer information

Pertti Heina, VD

031-707 70 02, 0725-30 38 14, pertti.heina@egnahemsbolaget

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggherreföretag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar.

Egnahemsbolaget är ett dotterbolag inom Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som ingår i Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll

Relaterade event