Gå direkt till innehåll
Klart för byggstart av Egnahemsbolagets 30 nya radhus i Gårdsten

Pressmeddelande -

Klart för byggstart av Egnahemsbolagets 30 nya radhus i Gårdsten

– När vi drar igång bygget av radhusen på Kryddhyllan 2 är det vårt fjärde nybyggnadsprojekt här i Gårdsten, säger Michael Pirosanto, t.f. VD på kommunala Egnahemsbolaget.

Tidigare har bolaget byggt villor på Kryddhyllan, parhus på Salviaterassen och bostadsrättslägenheter i Salviadalen. Nu är det dags igen – efter sommaren sätter man spaden i jorden för de nya radhusen som ska vara klara för inflyttning hösten 2017.

Kryddhyllan 2 ligger högst upp i Gårdstensbergen med utsikt över älven och staden. Området består av ca 30 radhus med bostadsrätt.

Ökad efterfrågan i nordost

– Vi var länge ett av få byggbolag som byggde bostadsrätter i Gårdsten och de andra stadsdelarna i nordost, fortsätter Michael Pirosanto.Men vi har sett en stadigt ökande efterfrågan från boende här, som vill flytta till något eget men inte lämna området. Det är glädjande att fler aktörer nu också upptäckt detta och börjat bygga här.

Utvecklar koncepthus för rimligare priser

Egnahemsbolaget arbetar med att ta fram så kallade koncepthus som ett sätt att hålla byggkostnaderna nere. Det går ut på att ta fram ett antal grundmodeller, som relativt enkelt kan anpassas till olika förutsättningar och behov. De nya radhusen i Gårdsten är en del av detta arbete, men exakt hur de kommer att utformas är inte slutligt bestämt än.

Vision Gårdsten 2025

Radhusen på Kryddhyllan är en del av Vision Gårdsten 2025, med målsättningen att bygga 1000 nya bostäder fram till 2025 – såväl hyres- och bostadsrättslägenheter som villor och radhus. Idag är det till exempel 1000 sökande till varje ledig lägenhet hos Gårdstensbostäder, så behovet är stort. Fler bostäder innebär också en förtätning, som ökar tryggheten och trivseln.

– Egnahemsbolagets roll i detta är att erbjuda möjligheter att äga sin bostad i områden som domineras av hyresrätter, säger Michael Pirosanto.

Förutom dessa radhus i Gårdsten kommer Egnahemsbolaget att bygga ca 50 bostäder på Merkuriusgatan i Bergsjön och ca 70 bostäder på Saffransgatan i norra Gårdsten.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggherreföretag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (ägenderätter och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010