Gå direkt till innehåll
Första spadtaget - Sisjödal bostadsområde i Sisjön utvecklas av Derome, Egnahemsbolaget, Framtidens Byggutveckling, Familjebostäder, PEAB, Stena Fastigheter och Veidekke.
Första spadtaget - Sisjödal bostadsområde i Sisjön utvecklas av Derome, Egnahemsbolaget, Framtidens Byggutveckling, Familjebostäder, PEAB, Stena Fastigheter och Veidekke.

Pressmeddelande -

Första spadtaget i nya bostadsområdet Sisjödal

Göteborg växer och fredagen den 4 maj togs första spadtaget i det nya bostadsområdet Sisjödal. Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson och representanter för bostadsutvecklarna av Sisjödals bostadsområde planterade ett fruktträd på platsen där en ny förskola ska byggas.

Sisjödal – nytt bostadsområde

Sisjödal ligger i nordöstra delen av Askim söder om Göteborg. Här ska drygt 550 nya bostäder i olika upplåtelseformer byggas: 250 bostadsrätter, 250 hyresrätter och 50 småhus. Även en förskola är planerad och redan nu finns idéer om att utöka servicen ytterligare. Alldeles i närheten ligger dessutom Sisjöns södra handelsområde med ett brett utbud av butiker. Flera busslinjer trafikerar också området och förhoppningar finns om utökad turtäthet när allt är färdigbyggt.

I Sisjödal bor man mellan hav, sjö och skog. Man blir även granne med Sandsjöbackas vidsträckta naturreservat med sina ljunghedar, berg, små sjöar, stigar och skogsområden. Med närhet till både stad och natur erbjuder bostadsområdet något för de flesta åldrar och smakriktningar.

Sisjödal utvecklas av en byggherregrupp bestående av Derome, Egnahemsbolaget, Framtidens Byggutveckling, Familjebostäder, PEAB, Stena Fastigheter och Veidekke.

Första spadtaget

I samband med första spadtaget serverades en lättare lunch samt fika. Intresserade besökare passade också på att mingla med representanterna för bostadsutvecklarna och kommunen.

  • Vi har sett ett stort intresse för området, säger Agneta Kores, talesperson för Sisjödals byggherregrupp samt vd för Stena Fastigheter Göteborg. Det är lätt att förstå eftersom Sisjödal har ett mycket bra läge, med närhet till såväl stadsliv som naturupplevelser. Vi i byggherregruppen är stolta över att vara med och utveckla detta attraktiva område på ett långsiktigt sätt som bidrar till ett trivsamt och väl fungerande liv för dem som kommer att bo här.

Även Ann-Sofie Hermansson ser fördelar med konceptet bakom det nya bostadsområdet.

  • Att ha olika upplåtelseformer i ett och samma område är positivt. Då kan man göra en hel bostadskarriär i samma omgivning genom att exempelvis gå från den mindre hyresrätten till en stor bostadsrätt eller ett hus. På så vis skapar vi bättre fungerande lokalmiljöer och minskar klyftor och segregation.

Byggherrar som utvecklar Sisjöhöjd med nya bostäder

Det nya bostadsområdet Sisjödal ligger mellan Sisjöns södra handelsområde och Sisjön. Här kommer ca 550 nya bostäder av varierande typ och karaktär att byggas: 250 bostadsrätter, 250 hyresrätter och 50 småhus. Den första inflyttningen är planerad till slutet av 2019 och hela området beräknas stå klart under 2021. Sisjödal utvecklas av en byggherregrupp bestående av Derome, Egnahemsbolaget, Framtidens Byggutveckling, Familjebostäder, PEAB, Stena Fastigheter och Veidekke.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll