Följ Egnahemsbolaget

Första spadtaget av Brf Kryddhyllan, ca 30 radhus

Pressmeddelande   •   Okt 21, 2016 14:22 CEST

Fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj, Egnahemsbolaget styrelseordförande Roger Höög och Egnahemsbolagets projektledare Annika Carlsson tar första spadtaget för de 30 nya radhusen på Kryddhyllan i Gårdsten.

Första spadtaget av Brf Kryddhyllan, ca 30 radhus - Egnahemsbolagets fjärde bostadsprojekt i Gårdsten

Nu byggs det mer nya bostäder i Gårdsten än på länge – såväl lägenheter som villor och radhus. I torsdags, 20 oktober, var det officiell byggstart med första spadtaget för Egnahemsbolagets radhus med bostadsrätt på Kryddhyllan högst upp i Gårdstensbergen. Detta är bolagets fjärde bostadsprojekt i stadsdelen och ytterligare ett till är på gång.

– Att ta första spadtaget är något av det roligaste man kan göra i mitt jobb, sade Fastighetsnämndens ordförande Jahja Zeqiraj.

Tillsammans med Egnahemsbolagets projektledare Annika Carlsson och bolagets styrelseordförande Roger Höög tog han det symboliska spadtaget för de nya radhusen.

– Jag vill tacka Framtiden-koncernen och Egnahemsbolaget för att de var en av de första som började bygga småhus i Gårdsten, fortsatte han.

Ökar byggtakten

Egnahemsbolaget färdigställer ca 170 bostäder i år och målet de kommande åren är att ligga på ca 200. Tidigare har Egnahemsbolaget byggt villor på Kryddhyllan, parhus på Salviaterassen och bostadsrättslägenheter i Salviadalen. Nästa projekt efter Kryddhyllan är omkring 70 bostadsrätter på Saffransgatan i norra Gårdsten.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen som är en del av Göteborgs Stad. Uppdraget är att bygga bostäder med ägande- eller bostadsrätt i områden med ensidig upplåtelseform.

– Vi har dessutom ett speciellt uppdrag att bygga i områden som domineras av hyresrätter, säger Mikael Dolietis, VD i Egnahemsbolaget. Det gör det möjligt för invånarna i dessa stadsdelar att äga sin bostad, utan att behöva flytta från ett område man trivs i.

Prisvärda bostäder 

– Det handlar också om att bygga så ekonomiskt som möjligt, så att folk med normala inkomster har råd att flytta in. Vi utvecklar egna metoder för detta, säger Egnahemsbolaget styrelseordförande Roger Höög.

På plats vid första spadtaget fanns också flera som anmält sitt intresse för de nya radhusen. En del av dem bor i området idag, men också flera som flyttat från Gårdsten och som nu söker sig tillbaka igen.

– Här är fin natur alldeles utanför dörren, säger John, som idag bor på Bondegärdet och är intresserad av ett radhus på Kryddhyllan.

De nya radhusen är i två våningar och ligger på toppen av bergen i västra Gårdsten med naturen utanför dörren. Försäljningen startar våren 2017 och de nya husen beräknas vara klara för inflyttning sommaren 2018.

Gårdsten är ett av Framtiden-koncernens sex utvecklingsområden. Fram till 2025 väntas befolkningen i Gårdsten växa med 3000-4000 personer från dagens 8500. Därför kommer det också att byggas många nya bostäder i Gårdsten – såväl flerbostadshus med hyres- och bostadsrätter som olika typer av småhus.

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggherreföretag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (ägenderätter och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.