Gå direkt till innehåll
Visionsbild för projektet, Link Arkitektur
Visionsbild för projektet, Link Arkitektur

Pressmeddelande -

Egnahemsbolaget väljer Tm2 för bostadsrätter nära Härlanda Tjärn i Göteborg

Egnahemsbolaget har nu beslutat att anlita Tm2 som entreprenör för byggnation av 34 bostadsrätter vid Robertshöjdsgatan i Björkekärr i östra Göteborg. Tm2 samarbetar med Derome Plusshus och projektet kommer uppföras som totalentreprenad. Projektet ingår i BoStad2021, Göteborg Stads samarbete med näringslivet för att öka tempot i bostadsbyggandet.

Det blir totalt 34 lägenheter på 1-3 rum med kök, byggda i radhusliknande hus i två våningar i trä med loftgångar. Varje hus innehåller 4-8 lägenheter och alla får balkong eller uteplats. Det blir markparkering där varje bostad erbjuds en plats.

- Det är roligt att vara igång med det här projektet nu. Intresset är stort, det är många som vill köpa något i den här fina delen av staden. Det blir en tyngdpunkt på mindre lägenheter och vi tror att det är främst två målgrupper som kommer köpa. Dels yngre som köper sin första bostad, dels de som bor i äldre hus och  längtar efter något lättskött men vill bo kvar i området, säger Anders Carlsson som är projektledare på Egnahemsbolaget.

Byggstart är beräknad till augusti - september 2020 och det kommer vara klar för inflyttning i oktober 2021 om allt går enligt plan.

-Det känns mycket bra att få samarbeta med Egnahemsbolaget. Tillsammans med Derome Plusshus satsar vi på effektiv och smart nybyggnation av bostäder i trä. Det här är resultatet av ett samarbete med öppenhet och transparens där vi tillsammans skapar ett högkvalitativt boende, säger Magnus Rudén på Tm2.

- Vi på Derome är stolta över att vara med och bygga staden. Genom vår erfarenhet om industriellt byggande vill vi bidra till kostnadseffektiva och hållbara bostäder i trä för människor att leva i och njuta av, säger Tobias Adolfsson, projektledare på Derome.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll