Gå direkt till innehåll
Pilen markerar placering av de cirka 125 bostadsrätterna. Foto: Bergslagsbild
Pilen markerar placering av de cirka 125 bostadsrätterna. Foto: Bergslagsbild

Pressmeddelande -

Egnahemsbolaget planerar 125 prispressade bostadsrätter i Eriksberg

Egnahemsbolaget har köpt en fastighet på Celsiusgatan i Eriksberg av Älvstranden Utveckling. Affären genomfördes 10 november och är värd 81 miljoner kronor. På marken ska det uppföras cirka 125 bostäder som beräknas stå klara senast 2026.

—Vi ser fram emot att komma igång och bygga cirka 125 prispressade bostadsrätter i tre punkthus på 5-16 våningar med underjordiska garage här. Området ligger nära vårt allra första egnahemsområde, de så kallade sockerlådorna i Lundby som byggdes med hjälp av självbyggeri på 30-talet. Vi är vårt DNA och vårt uppdrag trogna, så vi kommer bygga så prispressat det bara går för att så många som möjligt ska ha råd att köpa sin egen bostad, säger Erik Windt-Wallenberg, vd på Egnahemsbolaget.

Över hälften av lägenheterna blir 1:or och 2:or för att möjliggöra för förstagångsköpare att kliva in på bostadsmarknaden men här kommer även att finnas 3:or och 4:or.

Fastigheten som säljs ligger på en höjd i ett attraktivt område där äldre kontorsbyggnader ligger sida vid sida med nybyggda bostäder. Inom detaljplaneområdet medges cirka 600 lägenheter, förskola och lokaler. Området ligger vid Östra Eriksbergsgatan och Celsiusgatan söder om den del av hamnbanan som kommer att ledas om i en tunnel.

— Den här försäljningen kommer att stärka kopplingarna mellan Norra Älvstranden och den befintliga bebyggelsen i Lundby och bidrar till att binda ihop staden, säger Cecilia Andersson, chef för fastighetsutveckling på Älvstranden Utveckling.

Foto: Bergslagsbild AB

Kontakt:

Erik Windt-Wallenberg, vd Egnahemsbolaget

erik.windt.wallenberg@egnahemsbolaget.se, 031-707 70 22

Cecilia Andersson, chef fastighetsutveckling Älvstranden Utveckling

cecilia.andersson@alvstranden.goteborg.se, 031-3685629

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Följ oss på sociala medier:

LinkedIn

Facebook

Instagram

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010