Gå direkt till innehåll
Jubileumsboken ”Vi älskar Göteborg” Från 80-åriga sockerlådor till dagsfärska smultronställen

Pressmeddelande -

Jubileumsboken ”Vi älskar Göteborg” Från 80-åriga sockerlådor till dagsfärska smultronställen

Egnahemsrörelsen, som växte fram i början av 1900-talet, ville göra det möjligt för familjer med låga inkomster att skaffa sig moderna bostäder. Rörelsen blev en viktig del av folkhemsbygget och 1933 startade Småstugebyrån arbetet med Göteborgs första småhusområde.

Projektet var också starten för Egnahemsbolaget, som Småstugebyrån ombildades till efter några år. Det kommunägda bolaget fyller alltså 80 år i år och tiden från de första åren fram till dagens bostäder skildras i en nyutkommen bok. Mycket har förstås förändrats under åren. Då deltog varje familj själv i bygget av sitt hus – det egna arbetet utgjorde kontantinsatsen – i dag köper man en inflyttningsklar bostad.

– Med jubileumsboken vill vi inte bara berätta historien om hur det började, utan också ta med läsaren på en resa genom dagens Göteborg, säger Pertti Heina, VD på Egnahemsbolaget. Vår historia är ju också historien om bostadsbyggandets utveckling i Göteborg. Från självbyggda småhus och 60- och 70-talens stora villa- och radhusområden till dagens stadsförtätning och citynära småhus.

Förutom historien handlar boken ”Vi älskar Göteborg” mycket om människor och platser i Göteborg. Här finns smultronställen och matrecept, inredningstips och goda råd för egnahemsägare. Boken är på 72 sidor och kan beställas kostnadsfritt på www.egnahemsbolaget.se.

 

Kontakt:

Pertti Heina, VD Egnahemsbolaget, 031-707 70 02, pertti.heina@egnahemsbolaget.se

Camilla Tim Elliot, Marknad & kommunikation, Egnahemsbolaget, 031-707 71 44, camilla.tim.elliot@egnahemsbolaget.se

 

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar. Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen, helägd av Göteborgs Stad. www.egnahemsbolaget.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar.
Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), helägd av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll