Gå direkt till innehåll
Tack för berömmet - Nio av tio är nöjda kunder

Nyhet -

Tack för berömmet - Nio av tio är nöjda kunder

90% av Egnahemsbolagets kunder som flyttade in i sin bostad under 2013 var nöjda med sitt köp.

Sverigesnittet för styckeproducerade småhus är 78 procent nöjda kunder, så visst har vi anledning att vara både stolta och glada.

Varje år frågar vi dem som flyttat in i  sin bostad under året hur de upplevt sitt köp – från den första kontakten, genom hela processen fram till två månader efter inflyttning. De får bland annat betygsätta bemötandet från våra medarbetare, om de fått tillräcklig information, i vilket skick bostaden överlämnades och hur vi hanterat eventuella felaktigheter.

Resultatet sammanvägs i ett NöjdKundIndex (NKI) med högt ställda kriterier för att räknas som nöjd kund. I vår mätning blev alltså utfallet 90 procent nöjda kunder.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Presskontakt

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010