Gå direkt till innehåll
Årsredovisningen 2015 - Rekord i antal bostäder för Egnahemsbolaget

Nyhet -

Årsredovisningen 2015 - Rekord i antal bostäder för Egnahemsbolaget

2015 var ett händelserikt år för Egnahemsbolaget. Under året byggstartade vi 198 nya bostäder och säljstartade åtta nya bostadsområden runt om i Göteborg. Nu ökar vi takten ytterligare, framförallt i de nordöstra stadsdelarna, vilket framgår av årsredovisningen för verksamhetsåret 2015.

Egnahemsbolaget ingår i kommunägda Framtidenkoncernen och skiljer sig från andra som erbjuder småhus och bostadsrätter. Vi bygger enbart inom Göteborgs kommun och vi gör det i alla stadsdelar, framförallt i stadsdelar med ensidig upplåtelseform.

Social upphandling

Vi har våra rötter i egnahemsrörelsen och idéerna från den tiden är lika aktuella idag som för 80 år sedan. Då handlade det om att flytta från trångboddhet och utedass till eget hus med varmvatten, bad och toalett. Nu är vårt uppdrag att bygga bra bostäder till rimliga priser, framförallt i stadsdelar med ensidig upplåtelseform. I detta ingår också den sociala dimensionen och idag upphandlas alla våra projekt enligt kriterierna för social hänsyn.

Ökad byggtakt i nordost

2015 byggstartade Egnahemsbolaget 198 nya bostäder, vilket är dubbelt så många som året innan och den årsvolym vi ska ligga på fortsättningsvis. Många av dessa bostäder ligger i de nordöstra stadsdelarna och här ökar vi nu takten i samarbete med våra systerbolag inom Framtidenkoncernen. Som en del av detta har vi börjat arbeta med att ta fram så kallade koncepthus, ett sätt för att hålla byggkostnaderna nere. Det går ut på att ta fram ett antal grundmodeller, som relativt enkelt kan anpassas till olika behov och terrängförhållanden.

Detta och mycket mer kan du läsa om i Egnahemsbolagets årsredovisning för verksamhetsåret 2015.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010