Gå direkt till innehåll

Blogginlägg -

Utbetalning till villaägare

Egnahemsbolagets styrelse beslutade i maj att de hus som vi levererat med enstegstätad putsfasad omfattas av samma erbjudande som de boende i Skogaberg erhållit. Detta innebär att de fastighetsägare som själva, eller med hjälp av försäkringsbolaget, genomför en ombyggnad från enstegstätad till luftad fasadtyp får en ekonomisk kompensation enligt den princip som erbjudits boende i Skogaberg.

Nu har villaägare i flera av de aktuella områdena redovisat underlag som ligger till grund för ersättning. Vi räknar med att påbörja utbetalningarna inom de närmaste veckorna.

Med vänliga hälsningar

Matz Torgetby, tfVD

Ämnen

Taggar

Regions


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi nybyggda, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Presskontakt

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010