Gå direkt till innehåll
Brf Övre Lövet - 66 nya bostadsrättslägenheter i Övre Lövgärdet
Brf Övre Lövet - 66 nya bostadsrättslägenheter i Övre Lövgärdet

Pressmeddelande -

Klart för byggstart av Egnahemsbolagets 66 nya bostadsrätter i Lövgärdet

Nu har Egnahemsbolaget fått klartecken att dra ingång bygget av de nya bostadsrätterna i Övre Lövgärdet. Detta är unikt eftersom det är första gången på fyrtio år som det byggs nya bostäder här.

- Vi tror starkt på denna satsning av nya bostadsrätter i Övre Lövgärdet. Poseidon har gjort omfattande renoveringar av sina hyresrätter i området och nu kompletterar vi med nya bostadsrätter. Att blanda upplåtelseformer gagnar alla bostadsområden och idag finns bara hyresrätter här. De i området som är sugna på att börja sin boendekarriär kan göra det utan att flytta, och fler kan flytta hit, säger Mikael Dolietis, vd på Egnahemsbolaget.

Under våren påbörjas byggnationen av tre punkthus på sex våningar och med 22 lägenheter i varje hus på Mejramgatan. Det är så kallade Kombohus, framtagna för att kunna pressa priserna, samtidigt som de är miljövänliga och håller hög standard.

De 66 bostadsrättslägenheterna är fördelade på tvåor, treor och fyror och samtliga har balkong. Försäljningen startar efter sommaren och de första bostadsrättsägarna kommer kunna flytta in under 2019.

- Vi har pratat med flera som bor i Övre Lövgärdet och många trivs fantastiskt bra här och vill aldrig lämna området på grund av de många kvaliteterna i området. Dessa kvaliteter blir nu vår uppgift att sprida eftersom de är okända för många runt om i Göteborg. Jag uppmanar alla att ta sig en tur hit ut. Här är lugnt och lummigt och nära till Surtesjöns sandstrand och hela Vättlefjälls naturreservat som granne, säger Annika Mayer, marknads-och försäljningschef på Egnahemsbolaget.


Kontakt Egnahemsbolaget
Camilla Tim Elliot, kommunikatör Egnahemsbolaget
camilla.tim.elliot@egnahemsbolaget.se 031-707 71 44

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB)

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Sedan 1933 har Egnahemsbolaget arbetat för att förverkliga drömmen om ett eget hus eller bostadsrätt för fler göteborgare. Vi har ett särskilt ansvar för var och vad vi bygger – och för vem. Därför erbjuder vi hållbara, prisvärda och trivsamma bostäder runt om i hela Göteborg, med fokus på områden som domineras av hyresrätter. På så sätt ger vi göteborgarna möjlighet att äga sitt boende i den stadsdel de trivs bäst. Samtidigt bygger vi ett hållbart samhälle i Göteborg.

Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen (öppnar nytt fönster), som är en del av Göteborgs Stad.

Kontakter

Annika Mayer

Annika Mayer

Presskontakt Kommunikationsansvarig Press och kommunikation 031-7077010

Relaterat innehåll