Följ Egnahemsbolaget

Årsredovisningen 2017 för Egnahemsbolaget

Nyhet   •   Mar 20, 2018 17:15 CET

Årsredovisningen 2017 för Egnahemsbolaget

Egnahemsbolaget startade 1933 för att råda bot på bostadsbristen bland stadens arbetare. De första hus vi byggde var ”sockerlådorna” i Bräcke på Hisingen. Det området är i dag så väl integrerat i staden som en stadsdel kan bli. Idag är bostadsbristen återigen skriande. Vår dröm är att även Bergsjön – och många andra stadsdelar - ska göra en utvecklingsresa.

Idag är vårt fokus på att agera motor i utvecklingen av områden som domineras av hyresrätter, och vi har projekt igång i bland annat Länsmansgården, Lövgärdet, Gårdsten och Bergsjön. Men vi bygger även på andra ställen i staden. Förra året uppförde vi till exempel bostadsrätter i Olofstorp, där det tidigare nästan bara finns villor med eget ägande. Det bidrar också till en mer integrerad stad.

Just nu är det oroligt på bostadsmarknaden och de ekonomiska bedömarna kommer med motstridiga rapporter så gott som dagligen. Då är det tryggt att veta att vår projektportfölj är både välfylld och mycket stabil för många år framöver.

Vi jobbar för ett mer integrerat Göteborg!

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.